Miért szükséges az ablakcsere?

Ajánlatkérés Hívjon most! +36 70 343 3188

Ablakcsere vagy ablakfelújítás?

ablakcsereA régi típusú nyílászárók általában számos kellemetlenséggel járnak. A nem megfelelő szigetelés ugyanis minden évszakban meg tudja nehezíteni az életünket. A téli hónapokban természetesen senki sem szeretné, ha az ablakon beáramlana a hideg levegő. Nyáron pedig a túlzott meleget szeretnénk távol tartani az otthonunktól, de emellett az is fontos, hogy megfelelően tudjunk szellőztetni. Ezen kívül az is egy nagyon lényeges szempont, hogy a ház fűtésére és a hűtésére szánt összegeket megspóroljuk. Ennek érdekében a legjobb megoldás minden esetben az ablakcsere. Az új típusú, korszerű nyílászárók ugyanis rengeteg előnnyel járnak. Kiválóan képesek helyt állni akár a szélsőséges időjárási viszonyok esetén is, télen és nyáron egyaránt. Ráadásul a remek hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, így a kintről beszűrődő zajok sem zavarhatják meg a pihentető alvást. Persze ma már mindenki szeretné, ha az ingatlanja a külső tulajdonságok terén is megfelelne a modern elvárásoknak, erre is kiváló megoldás lehet az ablakcsere. Hiszen az új nyílászárók a letisztult kialakításuknak köszönhetően jelentős mértékben tudnak hozzájárulni egy ház vagy lakás esztétikus megjelenéséhez.

Az ablakcsere tehát számos probléma esetén jelent kiváló megoldást. Nagyon fontos azonban, hogy egy profi céget bízzunk meg az ezzel járó feladatokkal. A Tamás-Ablak Kft. minden esetben professzionális és szakszerű segítséget tud nyújtani.

Hogyan történik az ablakcsere?

Az ablakcsere megkezdése előtt minden esetben végzünk egy alapos felmérést a helyszínen. A munka során nagyon nagy figyelmet fordítunk a ház tisztaságára, és a bútorok megóvására is. Ennek érdekében a bontás előtt hullámpapírral borítjuk be az ablak előtti padló felületet. Ez ráadásul képes megvédeni a burkolatot az esetlegesen előforduló sérülésektől is. A bontást egy speciális kiszerelő fűrésszel végezzük el, mellyel el tudjuk kerülni a felesleges károkat és az ablakok kitépését is.

Az ablakcsere első lépéseként eltávolítjuk az ablakszárnyakat, majd az osztásokat. A régi ablaktokot pedig apró bevágások segítségével távolítjuk el. Ezt követően kerül sor az új ablak behelyezésére, melynek során szakembereink rendkívül nagy figyelmet fordítanak a pontosságra és a tökéletes illeszkedésre. Az ablakcsere után semmilyen szemetet nem hagyunk a helyszínen, és a törmeléket is elszállítjuk. Minden esetben igyekszünk gyorsan és a lehető leghatékonyabban végezni a munkánkat, hiszen számunkra a partnereink elégedettsége a legfontosabb.

Az általunk kínált nyílászárók az év minden napján képesek az ideális klíma kialakítására. Így sem a túlzott hideg, sem pedig a meleg levegő nem okozhat kellemetlenségeket, ha minket bíz meg az ablakcsere elvégzésével.

Nyílászró csere szakemberekkel!

Cégünk szakemberei az ablakcsere során mindig a legjobb tudásuk szerint járnak el, és hatalmas odafigyeléssel végzik el a rájuk bízott munkát. Magas szaktudásuk mellett több éves tapasztalattal is rendelkeznek, így Önnek is garantáltan kiváló minőséget tudnak nyújtani. Elsődleges célunknak tartjuk, hogy megrendelőink minden esetben maximálisan elégedettek legyenek velünk, ennek érdekében pedig igyekszünk mindent elkövetni.

Ha Ön is szeretné, hogy az ablakcsere zökkenőmentesen és gyorsan történjen meg az otthonában, forduljon szakembereinkhez bizalommal!

Egy ház felújítás mindig nagy macera. Az ember nekikezd, a sokadig gyártónál, kivitelezőnél és ezek kombinációjából a huszadik árajánlatnál jár, a lelkesedés kezd leapadni, a türelem elfogy, és azt is megbánja, hogy belekezdett egyáltan.

Íme egy kis útmutató, ami átvezet a főbb buktatókon, azoknak, akik szeretnének belevágni, hogy otthonuk tökéletes hőszigetelésű legyen.

Tervezzük jó előre az ablak cserét

Mivel elég sokan vágnak bele az építkezésbe, lakás felújításba, ezért néha a szakemberekre akár több hónapot is várni kell. Vannak, akik fél évre be vannak táblázva, így ha mondjuk tavasszal szeretnénk egy ablak cserét akkor igencsak időben kell fixálni az időpontot. Maga a munka hamar megvan, csak el is kell odáig jutni.

Nagy az árkülönbség, szánjunk rá időt

Amikor már megvan, hogy az idő, ki kell választani az megfelelő ablakot. Mi minden esetben, a Gealan német márkát javasoljuk. Lehet, hogy kicsit több mint a többi verseny társa a piacon, de igen magas minőségűek és garantáltan alacsony a hő átbocsájtásuk.

Szerencsére ma már a laptop előtt ülve is, gond nélkül kérhetünk árajánlatot, csakhogy ahhoz tudni kell a pontos méreteket. Valamint az sem egy utolsó szempont, ha már ablak csere akkor legyen teljes, adjunk hozzá redőnyt, szúnyoghálót a vérszívók ellen, könyöklőt stb.

Mikor érdemes elvégezni a nyílászáró cserét?

Amennyiben a korszerűsítésen gondolkozunk, több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az elsődleges, hogy mi vele a célunk és mennyi pénzt szánunk rá. Először a régi ablakunk állapotát kell megvizsgálnunk. Ha a régi fa ablak jelein deformálódást látunk, akkor csukott állapotban is befúj a szél, a meleg kiszökik lakásunkból, nehezebb felfűteni otthonunk, nem is beszélve a fűtési költségekről.

De ha elégnek érezzük a probléma megszűntetését, persze hacsak nem korhadt, rendszeres karbantartást végezhetünk rajta. Egy ügyes asztalos segítségével gumit ragaszthatunk rá ezzel, megoldva a problémát. Amennyiben új üveg cseréjénél, a régi faszerkezet, nem biztos, hogy elbírja az üveg súlyát, a szerkezet hamar tönkre mehet. A végtelenségig ezt nem javíthatjuk. Érdemes elgondolkozni az új nyílászárók cseréjén.

Egy teljes ablak csere az egész házra kiterjedő, hosszas tervezéssel jár, ami nem kis költség. Fontos figyelembe venni, hogy a régi nyílás zárók szigetelés nem tökéletes, ezáltal a halogatása plusz költségeket vonz maga után.

Késő tavasztól egészen ősz elejéig szinte bármikor cserélhetünk ablakot, azonban nem kell félni a téi hidegben végzett munkáktól sem. Bár sokan tartanak az ilyen időben megvalósított munkálatoktól, de a mai technológiáknak köszönhetően probléma mentesen lehet dolgozni.

A téli hidegben végzett ablak csere is kiváló szigetelést biztosít. Az alkalmazott tömítő anyagok esetén a kritikus pont a nyílászárók köré fújt PUR hab. De egy hozzáértő szakember mindig tudja, hogy milyen speciális tömítőanyagot kell alkalmazni.

Nyomós érv lehet a téli időszakban alkalmazott óriási akció. Ilyenkor akár 20-30% – al kedvezőbb áron vásárolhatunk ablakot, ajtót. A megtakarítások ára meghaladhatja a több százezer forintot egy nagyobb családi ház esetében. Valamint lehetőségünk nyílik, hogy akár jobb minőségű ablakot vásároljunk. Az ével elteltével a fűtési megtakarítást egyéb beruházásokba fektethetjük be.