Az alumínium redőny előnyei

Ajánlatkérés Hívjon most! +36 70 343 3188

Miért népszerű az alumínium redőny?

alumínium redőny

Egy alumínium redőny számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt az egyik leggyakrabban előforduló redőny típussá vált az elmúlt években. Népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy kiváló az ellenálló képessége, és rendkívül tartós, hosszú távú megoldásnak bizonyul. Remekül képes helyt állni akár a szélsőséges időjárási viszonyok esetén is, így egy váratlan vihar sem okozhat gondot egy alumínium redőny segítségével. Ennek ugyanis minden lényeges alkatrésze alumínium anyagból készül, mely által tartós, és megbízható segítséget tud nyújtani. Ezen kívül ráadásul igazán esztétikus a megjelenése, így az ingatlan stílusához és külső tulajdonságaihoz is remekül illeszkedik.

Egy jó minőségű alumínium redőny  akár háromszor hosszabb élettartamú is lehet, mint a műanyag, vagy a régi típusú fa társai. Ráadásul a szigetelőképesség szempontjából is a legjobb megoldás, hiszen nem csupán a nyári hőségben, de akár télen is megfelelő védelmet nyújt. Így jelentős összegeket lehet megspórolni a ház fűtésére és a hűtésére szánt költségekből egyaránt. Ennek köszönhetően kiváló befektetésnek minősül, hiszen egyszeri költséggel jár, és hosszú évekig megfelelően látja el a feladatát.

Alumínium redőnyök miért praktikusak?

A Tamás-Ablak Kft. kínálatában mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő terméket. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink igényeit teljesíteni tudjuk, éppen ezért az alumínium redőnyök több típusát is forgalmazzuk.

A külső tokos vagy a külső tokos kombi (redőny és rovarháló) az egyik legpraktikusabb megoldás. Egyik nagy előnye, hogy már meglévő házak és lakások esetén is könnyedén és gyorsan felszerelhető a nyílászáró elé. Szúnyoghálós, valamint motoros változatban is kapható.

Az épülő házak esetén a külső vakolható tokos vagy külső vakolható tokos kombi (redőny és rovarháló) alumínium redőnyt érdemes alkalmazni. Ez többek között azért praktikus, mert nem az ablak elé épül be, hanem a fölötte lévő áthidalóba. Ennek köszönhetően semmilyen módon nem gátolja a kilátási felületet. A tok egy olyan külső éllel rendelkezik, amely kiváló módon biztosítja a homlokzati szigetelő anyag felfogatását. Ennek köszönhetően könnyen és egyszerűen vakolhatóvá válik.

A kínálatunkban elérhető korszerű motoros alumínium redőnyök irányítása és programozása igény szerint távirányítóval vagy fali kapcsolóval történik.

Minden általunk kínált alumínium redőny kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, így minden évszakban nagy segítséget tudnak nyújtani. Ráadásul képesek megakadályozni a hő híd képződését is, ezzel rengeteg kellemetlenséget lehet elkerülni. A remek hang szigetelésnek köszönhetően pedig hozzájárulnak a nyugodt és pihentető alváshoz is.

Prémium minőségű alumínium redőny kedvező áron

Cégünk saját árnyékolástechnikai gyártó üzememmel rendelkezik, így garantálni tudjuk a kiváló minőséget, mindezt rendkívül kedvező áron. Alumínium redőny kínálatunkban minden egyes termék tökéletesen illeszkedik, és hatékonyan véd a külső hatások és a szélsőséges időjárás ellen. A hosszú élettartam, a rovarvédelem, valamint a kiváló hangszigetelés mellett ráadásul rendkívül esztétikus megjelenést is nyújtanak.

Ha Ön is szeretne egy prémium minőségű redőnyt, keressen minket bizalommal! Szakképzett kollégáink minden felmerülő kérdésre gyors és szakszerű választ tudnak adni.


Az alumínium redőny egy kimagasló minőségű termék, aminek az egyik lényeges alkotó eleme alumínium. Ennek köszönhetően rendkívül tartós, ellen áll az időjárás viszontagságainak, megbízható minőségű.

Az alumínium redőny készítéséhez és szereléséhez felhasznált anyagok segítségével kulturált megjelenést, precíz és megbízható működésű redőnyt eredményez. Rendkívül megbízható. A kimagasló tulajdonságai miatt, szinte a legnépszerűbb típus.

Az alumínium redőny készítése, szerelése

Az alumínium redőnyök készítésével és szerelésével eltöltött több évtizedes tapasztalunk alapaján, bátran kijelenthetjük, hogy a minősége nem kérdőjelezhető meg, akár több évtizedre is biztosítják otthonunk nyílászáróinak védelmét, szigetelését, árnyékolását.

Az alumínium redőnyök kifinomult gyártási technológiával előállított alapanyagok, hosszútávú megbízható és hibamentes működést mellett, a redőny készítései és szerelési munkálatok precizitása határozza meg. Ez cégünknél biztosított, mivel az alumínium redőnyök szerelésben is rengeteg tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezünk. Ezzel is garantálva a minőséget, hogy hosszú éveken át probléma mentesen szolgála családja kényelmét.

Az alumínium redőnyök minden típusa egy golyóscsapággyal van felszerelve, ami könnyű felhúzást biztosít, illetve leengedést eredményez, függetlenül attól, hogy milyen hajtással működik. A belseje környezet barát habbal van ellátva, hogy ezzel is tovább javítsa az alumínium redőnyök szigetelő tulajdonságát, és növelve a merevségét. Ami a színét illeti, bőségesen választható, ezáltal teljesen egyedi, az otthonunk színéhez illeszkedő, dizájnt hozhatunk létre.

Az alumínium redőny típusai

Az alumínium redőny, mint a műanyaghoz hasonlóan lehet külső, vakolható és belső tokos redőny is.

  • A külső tokos alumínium redőny hazánkban a legelterjedtebb típus. Működését tekintve rendkívül halk, jól átgondolt kifinomult tervezés eredménye.

Vakolható alumínium tokos redőny

  • Ez a típus alkatrészeit tekintve szinte teljes egészében megegyezik a külső tokos alumínium redőny alkatrészeivel. Szintén manuális vagy motoros mozgatással is működtethető. A különbség annyi, hogy új építésű házaknál az ablak beépítése után, de a külső burkolat előtt kell be szerelni.

Modern belső tokos alumínium redőny

  • A belső tokos redőny is készülhet alumínium palásttal. Ennek tulajdonsága, hogy környezetbarát szigetelőanyaggal készül, rengeteg szín választékkal.

Alumínium redőnyök szúnyoghálóval kombinálva

Az összes típusa kombinálható szúnyoghálóval. Ebben az esetben a redőnytoknak két mérettel nagyobbnak kell lennie, hogy legyen elegendő hely, egymástól független hibátlan működést biztosítva.

Ne menjünk el az árak mellett sem. Az egyetlen hátránya, hogy költségesebb a műanyagétól. Viszont, ha figyelembe vesszük az élettartamát akkor akár háromszorosa is lehet a műanyagénál. Szigetelő képessége jobb, ezért télen és nyáron is jelentős összeget megspórolhatunk fűtésre és hűtésre.

Az alábbiak ismeretében, könnyebben tudunk választani, hogy melyik a legjobb befektetés. Nem csak az árnyékolást és szigetelést oldhatjuk meg vele, hanem rengeteg pénzt is spórolhatunk. Télen megakadályozza a lakóhelyiség levegőjének lehűlését. A külső zajokat is csökkentik, és ez a hatás felbecsülhetetlen a nyugalmunk szempontjából.

Ha olyan alumínium redőnyt szeretne, amely akár évekig, évtizedekig, megbízhatóan működik, akkor rendelje meg most. Mi segítünk Önnek kiválasztani a leginkább megfelelő redőny típust. A sikeres választás után, a beszerelést is vállaljuk.